2023-01-15
🥰🥰第一次食中式fusion既burger好特別 打卡able又好食😍好欣賞E間餐廳既創意食完後覺得比傳統既burger多一份特別🫶🏻同時又好好味➽紅米糟板燒雞包 $108 🫶🏻𝙏𝙃𝙀 𝘾𝙉𝙔 𝙎𝙋𝙀𝘾𝙄𝘼𝙇𝙎🫶🏻新年限定既burger😍😚板燒雞包用左慢煮三黃雞胸肉再加上子薑 有新鮮既感覺 令個包唔會有膩感 非常好食😋配傳統中式紅糟醬 中式同西式fusion非常夾➽避風塘翠玉瓜 $68 🫶🏻𝙏𝙃𝙀 𝘾𝙉𝙔 𝙎𝙋𝙀𝘾𝙄𝘼𝙇𝙎🫶🏻用左港式避風塘元素加入翠玉度😍食落非常野味有少少微辣增加口感 外脆內軟 配埋沙律醬😍非常夾➽春節雪糕包 $58 🫶🏻𝙏𝙃𝙀 𝘾𝙉𝙔 𝙎𝙋𝙀𝘾𝙄𝘼𝙇𝙎🫶🏻清酒雪糕 配薑汁紅糟糖漿第一啖食落有清酒🍶香味 加上個包外脆內軟 完全唔會過硬 仲有米香😍而薑汁紅糟糖漿 帶出到清酒既香味🥰➽美式牛肉包 $128安格斯牛肉配洋蔥木魚沙律醬😍牛肉非常juicy個包好軟熟 一啖肉汁爆曬出黎😋再加左車打芝士 蕃茄 大蔥紫蘇葉 令burger更豐富 食得出心思🥰➽羊肉他他 $148超正😍😍第一次食lamb tartare 有驚喜餐廳用左伊比利亞羊肉 配腐乳沙律醬😍意外好fresh 好好食
好特別 打卡able又好食😍好欣賞E間餐廳既創意
而且配埋豆腐脆脆 個脆片非常脆又好薄🫶🏻一齊食出色
➽鹽味雪糕包$48
脆既包配上鹽味雪糕🍦 😍
鹽味雪糕咸度岩岩好 甜中少少咸 脆脆包配埋柔滑雪糕
留意到E間餐廳新年出左幾款非常有特色既賀年糕點😍係全人手手工製作既
而當中金沙南瓜糕非常吸引我🥰南瓜糕真係好少見
餐廳有創意得黎 野食真係好好食🥰🫶🏻新年都會買黎同親友一齊食
📍https://bit.ly/3WRtgtY