2019-03-21 41 瀏覽
一大班朋友無無聊聊,突然有人吹雞食糖水!呢度都有幾間甜品鋪,煩惱之際有朋友話間幾好食有台灣特式既甜品,就去試吓啦!我之前幫趁過隔離甜品鋪,未試過呢間,睇餐牌種類比鄰店多好多之外,飲品仲有近期好hit既奶蓋,又有熱茶飲品,唔錯~我地坐係門口旁邊長檯,鋪頭好好人幫我地排埋側邊檯一齊坐!朋友話呢度必點Oreo超司蛋糕朱古力梳乎厘班戟!而我就想試下Creme Brûlée 梳乎厘班戟。呢度仲有個必試既珍珠奶茶窩夫!Oreo梳乎里班戟好味呀!吾會太甜中間仲有朱古力流心,又有多重味道的感覺,我地仲加左Oreo雪糕,好濃的Oreo味。😍不過我更喜歡我個Creme Brûlée梳乎厘,焦糖面好脆厚度剛剛好,甜度亦適中,我地配個鹽味雪糕咸咸地中和的甜味!非常特別!珍珠奶茶窩夫好香奶茶味,又滿足到珍珠愛好者,夠晒Q彈。窩夫鬆軟度十足,甜品總括來説都好高質,係我食過附近之中最欣賞👍🏻我地成班台式飲品怪,所以一定會點唔同飲品試下,綜合大家意見如下:☑️綜合水果茶(唔錯,好香百香果味)☑️蝶豆花玫瑰荔枝梳打(影相好靚打卡必點,味道好清新唔似人造味)☑️芒果椰奶冰(椰奶份量剛好,唔會膩)☑️愛莓芝芝(奶蓋夠香濃,好過坊間

☑️綜合水果茶(唔錯,好香百香果味)
☑️芒果椰奶冰(椰奶份量剛好,唔會膩)
☑️愛莓芝芝(奶蓋夠香濃,好過坊間好多奶蓋,仲有好sweet的草莓,好夾)
☑️奶蓋四季春(飲完後個口有淡淡茶香)。

呢度仲有好多台灣特式小食:我地叫了台灣香腸、鹽酥雞、花枝丸跟三星蔥餅。新鮮熱辣整起好正,特別喜歡比較少見的蔥餅,又唔會太油,下午茶宵夜兩相宜!
雖然呢度都係小店,但係店舖裝飾都毫不馬虎,擺碟等等都見其用心👍🏻價錢望落好似好貴,但真的一分錢一分貨,質素更高,所以我覺得也算是極高CP值!
2019-03-17