2017-04-03 1722 瀏覽
一早約左朋友聚舊,我地揀左觀塘食semi-lunch buffet, 我地一早訂左位,準備到達,侍應好快安排入座,呢度環景都幾浪漫,侍應安排左我地坐窗邊位,感覺好舒服呢度仲有outdoor 座位,都幾舒服侍應介紹今日semi-buffet 內容,有頭盤,沙律,餐湯,甜品都係自助形式既,另外就點主菜,我地就+$78 升級叫羊架同三文魚扒,侍應仲推介埋生蠔,我地2個心郁郁,最後我地都點左2款生蠔做前奏叫完就出去自助區搵食,呢間餐廳都算幾多野揀,除左沙律,甜品之外,仲有煙三文魚,巴拿馬火腿等等返到埋位,生蠔就上枱啦,我地叫左France Gillardeau同USA Taylor Pacific rock,侍應放底前就叫我地由美國蠔開始順時針開始食,食蠔最緊要係食原味,我二話不說就動手啦,美國蠔口味就奶油味重d, 夠新鮮, 海水味冇咁重;法國蠔係我至愛,海水味重d,入口甘甜,正!呢度生蠔都好有質素,好新鮮傾下食下,主菜又上場見到佢地都流晒口水,即刻啟動刀叉,佢煎得個三文魚都好香,煎到皮都仲係脆卜卜,食得出係慢煎既;羊架都超出驚喜,好少見叫厚身既羊架,睇落煎得好乾身,但食落多汁兼香口,入口都好
呢度仲有outdoor 座位,都幾舒服

返到埋位,生蠔就上枱啦
傾下食下,主菜又上場
見到佢地都流晒口水
;羊架都超出驚喜,好少見叫厚身既羊架,睇落煎得好乾身,但食落多汁兼香口,入口都好「淋」身,超讚

呢度Semi-lunch buffet 確實有驚喜
,今日大滿足