2023-01-23 107 瀏覽
今日去到厚福街果度搵食,見到呢間炎羽鳥好似幾高質咁,即刻上去試下先。 一上到去見到佢個門口充滿日式風格,應該係設計既時候落左唔少心思。🟣 木綿豆腐胡麻菠菜沙律作為前菜佢十分稱職,好FRESH 好開胃。胡麻醬+凍豆腐幾時都係咁好味。🟠 油甘魚刺身夠晒厚身,一咬落去口感飽滿,又有油甘魚的香味,夠新鮮,唔錯。🟢 紫菜魷魚鬚天婦羅一炸起就上菜,所以夠晒熱辣辣,咬既時候脆卜卜好清脆既聲,忍唔住一條一條咁食,送酒一流。🟡 雞肉棒啖啖雞肉,而且十分入味,撈埋係隔離既生蛋汁,好夾!🟠美國安格斯牛柳粒我地叫左5成熟,牛味好濃,食完有啲唔夠喉添。🔴燒青椒夠晒香,都係送酒必備🤤🤤🤤🤤🔵海膽海鮮炒飯佢地既海膽都真係俾咗好大pat,而且唔腥,炒飯亦粒粒分明 ,食埋個炒飯就真係夠晒飽,大家嚟到都可以試吓。⚫飲品,我哋叫咗烏龍茶燒酌 & 蘋果汁,烏龍茶燒酌個酒味都幾濃。

🟣 木綿豆腐胡麻菠菜沙律

🟠 油甘魚刺身

🟢 紫菜魷魚鬚天婦羅

🟡 雞肉棒
啖啖雞肉,而且十分入味,撈埋係隔離既生蛋汁,好夾!

🟠美國安格斯牛柳粒
我地叫左5成熟,牛味好濃,食完有啲唔夠喉添。

🔴燒青椒
夠晒香,都係送酒必備🤤🤤🤤🤤

🔵海膽海鮮炒飯