2014-01-08 154 瀏覽
今晚同同事係紅磡出完JOB, 七點幾係紅磡搵D又平又好食既餐廳.見到祥榮餐廳有羊腩煲好似好正, 另一個同事話想食鐵板, 咁就入去試下入到去, 地方都幾大, 又有電視機睇最後決定叫一個羊腩煲, 咕嚕雞球, XO西蘭花炒花枝, 同一個鐵板什扒侍應服務幾好, 好快有水飲同上餐湯中湯西湯都好充料先上既係羊腩煲羊腩煲同常都係有枝竹, 筍同羊腩, 不過佢仲多樣- 黑木耳, 幾有新鮮感.枝竹 - 食落去唔太硬羊腩 - 唔羶, 肉同皮都好淋, 肥膏都好少, 我最鍾意食皮, 岩晒我佢送既生菜量都OK, 都幾新鮮唔老鐵板什扒姐係出面食既海陸空, 有腸, 煙肉, 牛扒, 豬扒同雞翼, 仲有脆薯條伴菜真係好抵食囉咕嚕雞球雞球都幾多, 食極都仲有, 個汁酸甜度岩岩好, 雞肉炸起上來唔會炸粉大過肉, 有時出面食會食到淨炸粉.XO西蘭花炒花枝上菜時有少少驚訝, 因為佢排得幾靚, 佢唔係炒埋一碟上, 而將西蘭花排好西蘭花 - 夠淋花枝片 - 量多, 爽口飲品方面: 本人飲熱檸蜜, 其他同事就飲菠羅冰同雜果冰熱檸蜜唔太酸或太甜, 菠羅冰同雜果冰D生果份量成半杯咁多, 真係抵飲
入到去, 地方都幾大, 又有電視機睇
侍應服務幾好, 好快有水飲同上餐湯
中湯西湯都好充料
先上既係羊腩煲
枝竹 - 食落去唔太硬
佢送既生菜量都OK, 都幾新鮮唔老
鐵板什扒
真係好抵食囉
咕嚕雞球
XO西蘭花炒花枝
西蘭花 - 夠淋
花枝片 - 量多, 爽口
飲品方面: 本人飲熱檸蜜, 其他同事就飲菠羅冰同雜果冰
2014-01-03