2022-09-12 141 瀏覽
所謂識飲識食,今日比我發現了一間日式居酒屋「恋」,在新張優惠只要預先預約,2人同行即會送上串燒六式拼盤,真係諗起都開心,即時打電話預約先啦。餐廳環境開揚,空間感十足。新張優惠真係有嫁,見到真係有不其然的開心:串燒六式拼盤(和牛、雞肉、牛舌、五花荔枝肉、羊肉、雞翼)。串串都係貨真價實,非常惹味。五花荔枝肉中味道帶有酸酸甜甜,又有爽滑鮮嫩的五花肉,配搭得宜。特盛刺身拼盤刺身拼盤中有:牡丹蝦、三文魚、吞拿魚、帶子、油甘魚等…每款都非常新鮮,而且厚薄適中,富光澤,油香四溢。牡丹蝦晶瑩透亮,甜美甘香,細綿中帶爽口。一口和牛和牛油脂豐富,口感略帶嚼勁,牛味濃郁,一口一粒,啖啖美味。汁燒羊架汁燒羊架後,外皮仍然烤得微脆,內裡還保持粉嫩多汁,羶香味美。鹽燒油甘魚餃油甘魚油分香重,肉厚肥嫩細緻,油份甘甜,滿滿的膠質。蒲燒鰻魚玉子丼丼飯中放上焦脆油脂的鰻魚及甘甜玉子,而其醬汁滲入飯面上,香甜可口,讓人忍唔住一啖接一啖咁食。最後都要再講多次,如果來到,記得先致電預約呀😋!

餐廳環境開揚,空間感十足。

串串都係貨真價實,非常惹味。

特盛刺身拼盤

牡丹蝦晶瑩透亮,甜美甘香,細綿中帶爽口。

一口和牛
和牛油脂豐富,口感略帶嚼勁,牛味濃郁,一口一粒,啖啖美味。

汁燒羊架

鹽燒油甘魚餃
油甘魚油分香重,肉厚肥嫩細緻,油份甘甜,滿滿的膠質。

蒲燒鰻魚玉子丼

最後都要再講多次,如果來到,記得先致電預約呀😋!