2009-08-15
上星期日同班好姊妹聚舊,見對食中菜,日本菜都有d厭倦,所以都想試下新野。係mega box睇完戲,行過就比依間餐廳的裝修吸引,而且出面好少有葡國菜食,所以就孤住一擲,希望唔會失望喇 依間餐廳果然有意外驚喜!! 雖然人比較多,要等一等,但都好快有位。入到去先知間餐廳咁大仲有個專for兒童玩的playground,點解我細過無依d餐廳咖-_-" 我地一行4人點左5樣餸菜,嗜海鮮如命的我,海鮮焗蟹蓋,蒜茸煙肉焗生蠔實走唔甩。個焗生蠔好抵食!!初初以為$68有6隻,d蠔都唔方大隻得去邊,但一上枱都比佢嚇一嚇O口O半隻手掌咁大,而且d蠔好新鮮,襯熱食一流!!果然係廚時推介 我地仲點左馬介休炒飯,葡式燒乳豬飯同正宗非洲雞 馬介休炒飯-知道馬介休係鹹魚後都怕會太鹹,但原來唔係,個味道幾特別,而且話明食葡國菜,依d葡式餸菜點都要試一試 葡式燒乳豬飯-個皮脆卜卜,好食=u= 正宗非洲雞-d雞好入味!! 出面食d雞好多都多濃內淡,d醬汁只停留係面層,但依個非洲雞好入味 不得不提依間餐廳既dessert, ,蛋糕除左多款,仲好精緻。我地每人一件,可以share食。其中特濃朱古力同木糠蛋糕最好
依間餐廳果然有意外驚喜!!
我地仲點左馬介休炒飯,葡式燒乳豬飯同正宗非洲雞
葡式燒乳豬飯-個皮脆卜卜,好食=u=
不得不提依間餐廳既dessert, ,蛋糕除左多款,仲好精緻。我地每人一件,可以share食。其中特濃朱古力同木糠蛋糕最好味,特濃朱古力入口即溶,木糠蛋糕甜而不膩,食完感到好幸福*u*
總括而言:依間餐廳食物同服務都唔差,中途個fd太大動作倒瀉水,即刻有waitress清理案發現場,仲拎左幾張tissue比我地抹身,好貼心=u= 下次去開mega box會再去