2016-02-17
午餐時間本來打算食另一間但因為新年未開市,就選擇了隔離這間浩食冰室,門外有人等位都等左幾張枱先有位,順便睇埋餐牌有咩食,在好多選擇之下叫了三個餐。海鮮喇沙米線$45喇沙湯底都算香濃食得出椰汁味道,而且有好多料!海鮮有蟹棒、魷魚、鮑片、蝦同蜆,另外有金菇、秀珍菇、天使菇、豆卜、滷蛋,配料有肉燥、銀芽、木耳絲、栗米、蔥花蒜蓉等。食落真係啖啖餸食到尾都仲有,米線相比之下份量少,但食完一碗都好夠飽,值得推介。豬排羊架意粉$58豬排香脆肉嫩,羊架不韌不乾咬落有肉汁,可配上飯或意粉加薯角(有芝士粉提供),食落啖啖肉,仲有沙律伴碟中和兩種肉味又帶點清新口感,這個值得一試!另外店裡還出名冰絲奶茶,即是用沙冰代替冰粒,茶味香濃幼滑,又不會被融冰溝淡茶味。順帶一提,因為男朋友要食藥嗌左杯水,杯水一飲係冇水喉味架!原來係放左檸檬辟味,頓然覺得好有心思呀,值得好評。
海鮮喇沙米線$45
豬排羊架意粉$58