2019-06-26
去完科學館長知識之後天氣不似預期下午4點左右落起大雨咁點行街呢⋯不如搵個地方食下野休息下先算啦 係天橋見到依間素食餐廳快速openrice下make sure佢有堂食同營業中Lets go~一入到去 格局似茶樓我以為係真係飲茶咁 係叫點心個d坐底叫左壺茶 再睇睇menu! !! 不得了,咩都有既依度佢地有沙律,中式冷盤,pizza,小菜,壽司,天婦羅,餃子,炒粉麵飯,粥,甜品⋯係多到你唔信。 可能我少去素食餐廳,但佢既menu真係好impressive. 落單既時候,店員話佢地日日都有下午茶時段,2-4:30,主餐牌全部半價😲😲咁成件事就即刻變到好抵👍🏼蒸餃 好大隻!包到好實淨而且好多料~口感豐富又清新18件嘅壽司拼盤都幾得意~試左件牛油果既反卷,主要係夾左黃色漬羅白,青瓜,同有舊咸咸地好似魚蛋既野(應該係豆製品)又幾好食wo~ 朋友食左有假魚生既壽司,話食落同真既都幾似幾個人一齊share依個拼盤就岩晒~ 另外好似係叉燒甜甜地,鹹鹹地又有少少脆,都幾好味不過我就鍾意墊喺底嘅青豆多d😆😆😆係侍應姐姐嘅極力推介下叫左個紅豆餡嘅煎堆面頭有滿滿既芝麻暖暖地,食落好香脆中間又好qq 好難唔好食
天氣不似預期
下午4點左右落起大雨
咁點行街呢⋯
不如搵個地方食下野休息下先算啦
係天橋見到依間素食餐廳
快速openrice下make sure佢有堂食同營業中
Lets go~
一入到去 格局似茶樓
我以為係真係飲茶咁 係叫點心個d
坐底叫左壺茶 再睇睇menu
!
不得了,咩都有既依度
咁成件事就即刻變到好抵👍🏼
蒸餃
蒸餃
好大隻!包到好實淨
而且好多料~口感豐富又清新
18件嘅壽司拼盤都幾得意~
試左件牛油果既反卷,
又幾好食wo~
朋友食左有假魚生既壽司,
話食落同真既都幾似
幾個人一齊share依個拼盤就岩晒~
另外好似係叉燒
甜甜地,鹹鹹地
又有少少脆,都幾好味
不過我就鍾意墊喺底嘅青豆多d😆😆😆
食落好香脆
中間又好qq
好難唔好食
3個人,都只係$200左右
坐既環境舒適,推薦比大家👍🏼