2020-08-24
係吖又係我啦🤡自認為盞鬼又懶搞笑嘅食評 本身想食個間係樓上鋪又要排隊又咩full曬咁 講真咁q熱仲要等 就算幾好食都冇用啦 咁咪唯有落樓睇下有咩食囉 求其就腳入左DPD 你就會發現 人生 柳暗花明又一村 像極了愛情~好啦睇下食左咩先係吖 唔係食物相吖😹因為講野食之前我想講左環境先 佢唔算話真係好豪 但勝在好簡潔 有種日本無印嘅feel(?) 會唔會唔明呢🤔不過自己去feel下就會知 哈哈講完環境仲唔到重頭戲~咚咚咚咚咚~就係服務啦!係唔係hi左出黎呢 同打邊爐最重要係咩野一樣 竟然唔係個d A幾嘅和牛(我立場咁更係d牛啦🤷🏻♂️)不過等等先🤣呢間d服務真係一流 留意翻先 佢真係叫大牌檔 而且你冇睇錯 我又真係冇打錯 佢真係好好服務 我呢d石器時代出生嘅 聽到大牌檔 除左快平大份 同多麻甩佬之外 真係點諗都諗唔到 今時今日大牌檔 竟然sell服務 講得唔好咁抽象啦 成日都話好 好到點呢 先講佢入面waiter/waitress 保守估計有10幾個 計翻面積ar同埋一個人嘅平均工作效率可以serve 2-3枱客 差唔多3-4個人serve你食個lunch 咁係咩嘅享受 咁即係 黃子華所講嘅
講完環境仲唔到重頭戲~咚咚咚咚咚~就係服務啦!係唔係hi左出黎呢 同打邊爐最重要係咩野一樣 竟然唔係個d A幾嘅和牛(我立場咁更係d牛啦🤷🏻♂️)不過等等先🤣呢間d服務真係一流 留意翻先 佢真係叫大牌檔 而且你冇睇錯 我又真係冇打錯 佢真係好好服務 我呢d石器時代出生嘅 聽到大牌檔 除左快平大份 同多麻甩佬之外 真係點諗都諗唔到 今時今日大牌檔 竟然sell服務 講得唔好咁抽象啦 成日都話好 好到點呢 先講佢入面waiter/waitress 保守估計有10幾個 計翻面積ar同埋一個人嘅平均工作效率可以serve 2-3枱客 差唔多3-4個人serve你食個lunch 咁係咩嘅享受 咁即係 黃子華所講嘅 你去到一間按摩院 你唔係起雙飛三飛 你起100飛 每3個技師只可以分到你一隻腳指尾👅
食物方面 set lunch包中/西湯 凍/熱飲 飯好食湯好飲 係吖冇啦攰啦💤仲要趕寫30篇食評升level 3🥱🥱btw 唔算平 食lunch黎講少貴 埋單兩個人$200 但間唔中一次唔錯 唔好當係食飽 當係嘆緊個lunch就fit7 生活好苦但你甜!