2007-10-14 49 瀏覽
尋日去開紅磡,聽男友話佢發現左佢屋企樓下有間唔錯o既日本料理(之前去開加X賀),就本住試下無訪o既心態去食我o地坐sushi bar,一坐低,師傅己經落足咀頭狂sell,佢介紹左好多特別o既魚,有D我都未食過我order左以下菜色(想去的網友~試下吧~)1)原條活左魚(欣賞師傅o既酸汁,不太酸,冇蓋過魚味之餘,仲有淡淡柚子香)~全晚至愛~2)深海石(活的~即~新鮮~)3)鯨龍薄切(本來都唔錯,But,都係好似左口魚好味D)4)秋刀魚剌身(大廚話係時令魚,秋天食最肥美,係飛機貨~本人覺得有D腥)5)什錦天婦羅(粉漿有D厚,尚算脆口)6)鮑魚中華冷面(失望之作~唔係真鮑魚)其間壽司大廚仲請我o地食左客特別order,係用鱆紅魚卷到好似雪糕筒,裹面放左海膽,面頭有幾粒三文魚子~好鬼靚,成朵花咁~最後仲有雪糕送~好鬼飽壽司大廚仲話下次比個10%我o地~坐sushi bar有so~鐘意食魚生o既網友~不訪一試 ~~~啊!冇八吋sushi~~~

我order左以下菜色(想去的網友~試下吧~)
2)深海石(活的~即~新鮮~)
3)鯨龍薄切(本來都唔錯,But,都係好似左口魚好味D)
5)什錦天婦羅(粉漿有D厚,尚算脆口)
6)鮑魚中華冷面(失望之作~唔係真鮑魚)
鐘意食魚生o既網友~不訪一試
~~~啊!冇八吋sushi~~~