2019-07-13 274 瀏覽
去到深水埗,原本打算叫餸食飯,點知那兩間好出名的都好多人,無位,見對面有間火鍋店,行去睇下,點知佢衣家做緊優惠,個優惠仲竟然係送龍蝦,所以就入去試下,因為天氣真係太熱,唔想再行來行去。我地叫了豬骨湯底,D料都幾足,跟手點了安格斯牛、廣島蠔、手打蝦丸、雲吞、雞子同菜,講到雞子,呢間野都幾得意,有兩種雞子,一種叫農場雞子,另一種叫新鮮農場雞子(我專登影低咗),我好奇問下個店員,兩隻有乜野分別(最正係一隻叫新鮮,咁另一隻係咪唔新鮮呢?哈哈)一問之下原來其中一隻係火雞雞子,大粒D的。叫了的幾樣野入面,我覺得呢間野D手打蝦丸同雲吞最好食,送的那龍蝦比我想像中大隻,係波士頓龍蝦,真心唔錯。另外佢D啤酒都好好飲,而且仲有買一送一,抵﹗有機會一定再幫趁。

2019-07-12
  • 即炸紫菜響鈴