2017-07-27 325 瀏覽
朋友係天后番工,話水星街、木星街好多餐廳,今晚同佢就揀左呢間新開既餐廳。因為第一次黎,所以就問下店員有咩招牌菜啦招呼我地既原來係老闆娘,佢話係正宗新疆菜,咁我地就叫左新疆手工涼皮子、手工羊肉餃子同招牌陳醋咕嚕肉。新疆手工涼皮子 自己揀辣度,我地揀左少辣粉皮好似涼拌粉皮咁,但係唔係透明色的,咬落又比果款爽口,一問之下原來係佢地用麵粉新鮮做,🙈用心之作招牌陳醋咕嚕肉佢既外皮炸得好香脆,有微微陳醋味,而且d肉係冇骨啖啖肉!特別既係佢既配料有青提乾,係出面都冇見過~仲有手工羊肉餃子,因為太好味又多汁,小編食完先記得自己未影相。D餃子係我見住老闆娘親手包架!保證新鮮👍🏻個人幾鍾意呢間店!依家好少地方仲自己整麵條同餃子,睇得出老闆娘好有心做!下次再黎要試下其他菜式~

因為第一次黎,所以就問下店員有咩招牌菜啦

新疆手工涼皮子
自己揀辣度,我地揀左少辣

招牌陳醋咕嚕肉

D餃子係我見住老闆娘親手包架!保證新鮮👍🏻

下次再黎要試下其他菜式~

2017-07-25