2018-11-08 379 瀏覽
之前去日本旅行既時候好後悔冇食到吉列牛,番到黎知道香港有得食就即刻去試下依度最主打既菜式當然係吉列牛啦~ 兩個人既話叫set會抵啲!我同朋友就叫左set 2 share黎食Set 2包2罐汽水,依度有好少見既蘋果味+C!首先上菜既係咖哩忌廉牛肉烏冬烏冬上面個層忌廉有紋路,打卡一流,唔捨得混均佢忌廉下面就係好濃郁既咖哩烏冬,微辣令人一口接一口,配埋忌廉更加香滑吉列牛定食就有好精緻既擺盤~麵豉湯有足料昆布 飯本身就拌左啲飯素,唔怕食淨白飯主角吉列牛本身已經輕輕炸左,但入面仍然係未熟透~ 依度有個爐仔比你自行燒熟個牛去到你想要既程度半熟既吉列牛口感好有趣,表層有脆脆地炸過既感覺,但牛入面仲係好嫩滑!美中不足係個炸皮唔夠脆,有少少淋左,如果再脆啲就更好啦!我地仲另外叫左一客Kobekyu滋味單骨雞翼,好惹味!單骨雞翼食落去好方便,每隻雞翼都好平均咁沾上左啲調味粉調味粉應該係加左啲香料既芝士粉,配落冇咩點醃過既雞翼,唔錯總括黎講成餐都好滿意,價錢又合理,可以再戰
Set 2包2罐汽水,依度有好少見既蘋果味+C!
咖哩忌廉牛肉烏冬
首先上菜既係咖哩忌廉牛肉烏冬
烏冬上面個層忌廉有紋路,打卡一流,唔捨得混均佢

吉列牛定食

吉列牛定食就有好精緻既擺盤~麵豉湯有足料昆布
 飯本身就拌左啲飯素,唔怕食淨白飯

美中不足係個炸皮唔夠脆,有少少淋左,如果再脆啲就更好啦!

Kobekyu滋味單骨雞翼

我地仲另外叫左一客Kobekyu滋味單骨雞翼,好惹味!
單骨雞翼食落去好方便,每隻雞翼都好平均咁沾上左啲調味粉

調味粉應該係加左啲香料既芝士粉,配落冇咩點醃過既雞翼,唔錯

總括黎講成餐都好滿意,價錢又合理,可以再戰
2018-11-07
咖哩忌廉牛肉烏冬