2023-05-19
經過觀塘見到建生廣場地下開左呢間日本菜,裝修得幾靚,決定今日晚餐試下佢🤩環境幾靚,座位夠闊落👍🏻坐得好舒服😌主食叫左個飯團🍙再加多左2款小食🤤三文魚燒飯團:飯團面層燒得金黃香脆🤩夠落有少少焦香味,估唔到飯團燒黎食係咁惹味👍🏻 餡料嘅三文魚亦好甘香,咬落一絲絲魚肉+香脆飯團面👍🏻味道同口感都夠曬正串燒雞軟骨:雞軟骨每粒都幾大粒🤩燒得好香,外皮夠脆,入面又夠有咬口👍🏻食幾多串都唔夠喉🤣豬大腸田樂燒:呢個係晚市嘅廚師推介菜🤩加上我本身都鐘意食街邊小食嘅豬大腸,所以即刻叫左份😂👍🏻 豬大腸面加左少少汁燒過,令表面唔會太乾,大腸邊全部燒到脆卜卜🤤好好味 。咬落仲有少少汁滲出黎🤤 大推❤️👍🏻必食!總結呢間餐廳食物都好惹味👍🏻夠好食😋坐得舒服,餐牌仲有好多選擇,下次再叫埋朋友過嚟食多幾款😋
環境幾靚,座位夠闊落👍🏻坐得好舒服😌
主食叫左個飯團🍙再加多左2款小食🤤
三文魚燒飯團