2020-11-08 124 瀏覽
經過紅磡,見到有間食川味串燒嘅小店,就走入去試下。入面超多食物選擇,有串燒、燒烤、小炒、同埋粉麵主食等。我今次order咗燒原條鮮魷魚、燒紐西蘭羊架兩份、鹽燒大海蝦六隻、一條司華力腸,另外點咗重慶酸辣紅薯粉加墨魚丸。魷魚燒得好juicy好有鮮味,而且保留魷魚嘅口感 ,感覺一流。另外燒羊架值得推介,燒得啱啱好剛剛熟,加咗川味辣粉,羊架一啲都唔騷,係必食之選。海蝦因為經過燒烤,既有蝦嘅鮮味,亦有BBQ嘅惹味冇得頂! 司華力腸就大大條腸啖啖肉,鍾意食肉類嘅朋友一定會鍾意。酸辣紅薯粉就酸酸辣辣好開胃,紅薯粉亦都好QQ,連埋墨魚丸食食到停唔到口。我見好多人買外賣,下次有機會我都會買d串燒外賣返屋企同屋企人食。