2022-09-12 27 瀏覽
男友唔食得辣嘢,好多時就佢唔食,不過太耐冇食,佢今日轉死性話想食吓辣野,咁我就去間想試好耐既辛手村。餐廳在每晚9點30會調校燈光,改變成酒吧形象,仲有水煙提供添。首先叫d串燒試吓,有一兩款少少辣,當俾佢熱下身。川燒厚切牛舌心非常之厚,3件,食落好爽口, 爽得來不韌。川燒經典豬頸肉有少少辣,食落惹味,咬入口好有質感,唔會嚡。京蔥厚燒五花肉一樣厚又大件,肥肉入口即溶,超甘香,勁邪惡,連同京蔥一齊食,特別香。川燒翠玉瓜冇乜特別,口感軟硬適中,正常發揮。日式燒鰻魚燒得幾好味,外皮香脆,魚油肥美,冇幼骨,不過每件略細。我平時唔鍾意食鰻魚都覺得幾好味。磯燒菠蘿3件菠蘿,好juicy,香甜。估你唔到麻辣黑松露干鍋食完熱身,到主菜,本身打算叫BB 辣,不過另一半話可以試試小辣,咁就點左個小辣。麻辣黑松露口味是餐廳自家創。上枱之後,好香麻辣黑松露味,真係色香味俱全,外觀好豐富。我哋點左肥牛、豬頸肉、魚豆腐同金針菇,每款份量都好多,而且仲有蓮藕片,入落爽口,另外仲有薯仔條好粉嫩,超好食。味道方面,我見都有唔少花椒、辣椒,辣油。再配合黑松露,中西合璧,味道又香帶辣,用嚟佐飯一流,每樣都入晒味,食落真係冇得頂

首先叫d串燒試吓,有一兩款少少辣,當俾佢熱下身。

川燒厚切牛舌心
非常之厚,3件,食落好爽口, 爽得來不韌。

川燒經典豬頸肉
有少少辣,食落惹味,咬入口好有質感,唔會嚡。

京蔥厚燒五花肉

川燒翠玉瓜
冇乜特別,口感軟硬適中,正常發揮。

日式燒鰻魚

磯燒菠蘿
3件菠蘿,好juicy,香甜。

估你唔到麻辣黑松露干鍋
麻辣黑松露口味是餐廳自家創。
味道方面,我見都有唔少花椒、辣椒,辣油。再配合黑松露,中西合璧,味道又香帶辣,用嚟佐飯一流,每樣都入晒味,食落真係冇得頂,魚豆腐最好味,充分吸到干鍋既麻辣味。

雖然小辣,不過都唔小嘢,叫左2杯凍飲,一杯鳳梨烏龍冰茶、一杯巨峰梳打share 飲,巨峰梳打唔會太甜,未到正正常常。反而鳳梨烏龍都幾有驚喜,烏龍茶味道清香,加上鳳梨的香甜,絕對係解辣既良品。

最後,還有甜品,係柚子冰粉,都幾爽口,Q彈,唔係好似啫喱咁易散,柚子味道好清新,食完辣嘢食最適合不過。如果冰粉再凍啲,就Perfect。