2019-06-25 275 瀏覽
一行三人約左星期日晚上7點黎試下呢間2DP, 因為朋友話見到馮盈盈賣廣告幾吸引所以想試下。由於朋友較早前book咗位所以唔需要等就入咗餐廳,不過嗰晚都仲見到有好多人喺門口等位。餐廳唔算好大,都有少少迫,每一枱客都需要搭枱。有open kitchen, 都幾多staff係廚房入面。我地原先係想點素雞鎚、沙嗲素雞串燒、芝士漢堡,但我地想食既呢幾樣野佢一樣都無.... 最後我哋叫咗原個南瓜忌廉大麥飯、冬蔭公蒟蒻麵、黑松露薯條。另外仲叫咗兩杯野飲。一杯係水蜜桃四季春,一杯係蘋果烏龍茶。水蜜桃四季春茶味唔係好濃,蘋果烏龍茶茶味比較突出好飲少少。呢個南瓜飯幾好味不過南瓜肉就唔係好多,不過忌廉味超級濃,而且有好多燕麥,我諗同飯嘅比例係一半一半,呢個都幾好食。冬陰公蒟蒻麵,賣相都唔錯不過份量有啲少。蒟蒻麵嘅質感好特別,望落似河粉但食落其實係爽口。不過佢哋冬陰公味一啲都唔濃,略為淡口。如果重口味嘅朋友我就唔推薦呢一款。黑松露薯條,佢係配上黑松露沙律醬,沙律醬味會比較多,黑松露味就比較少。但因為我好鍾意食沙律醬所以我覺得都OK。本身我哋冇得食炸素雞鎚都有啲失望,但隔離枱嘅客人應該係食到中途聽到侍應講有雞胸

本身我哋冇得食炸素雞鎚都有啲失望,但隔離枱嘅客人應該係食到中途聽到侍應講有雞胸,就同我地講可以叫雞胸。我哋見到餐牌既素雞鎚係四件上,所以我哋就叫咗四件雞胸。

佢應該係炸一舊麵筋,配埋甜酸醬味道都OK,另外佢話如果食辣嘅朋友可以點嗰個辣粉,但我想講個辣粉係一啲辣味都冇🤦🏻‍♀️感覺被騙😂另外個麵筋嘅口感又唔係太似食緊雞肉,所以呢個炸素雞胸都唔太推薦。

最後埋單先見到原來素雞胸四件係要$112,我同朋友仲以為係Menu嗰個素雞鎚價錢($39/4隻)所以一見到都呆左,而且佢呢個素雞胸係冇擺落Menu入面,有POP係鋪頭但都無mention價錢,所以下次大家點餐時小心啲問清楚。