2020-04-21 43 瀏覽
好耐之前已經知道有呢間野今日終於可以係到同老友去食韓燒。一入到去職員即刻幫你量體溫同提供搓手液,抗疫時期唔懶得,枱同枱之間有足夠空間感今次點左個叫壹頭牛既2人餐同豬皮,壹頭牛入面有自家醃製既牛肉“喜來稀肉”,牛五花,特級牛頸,牛肋骨肉同烤調味牛排骨烤盤上有舊豬油係比你擦個盤,用番動物脂肪,肉類香氣更勝一籌最令我印象深刻就係砌左個花形既肉,比較少見食落去既牛肉都好新鮮,好多肉汁,自己鐘意肉汁多d,所以唔洗燒太耐仲有好有口又豐富骨膠原既豬皮,煙煙韌韌,補充皮膚既骨膠原,韓國人令皮膚更飽滿既原因之一另外鍋邊蛋都好香滑,有2種配料,分別係芝士同泡菜,各有特色,2款都好好食,8成熟最香最滑職員服務好好,會留意同主動問需唔需要加泡菜,醃青瓜,生菜同換烤盤,好細心
好耐之前已經知道有呢間野
今日終於可以係到同老友去食韓燒。

烤盤上有舊豬油係比你擦個盤,用番動物脂肪,肉類香氣更勝一籌

最令我印象深刻就係砌左個花形既肉,比較少見