2011-01-01 115 瀏覽
第一次寫食評,首先,請各位多多指教!第一間要寫既食評,就係呢間《串得起》。 每次想食串燒,即使住九龍,但都仍然會走入去吊腳到不得了既大圍食。皆因本人鍾意食串燒, 但係出面大部份串燒都加入大量香料,永遠都會蓋過晒食物本身既鮮味;而《串得起》係我最岩我胃口的!不過,只限於有大把時間,又可以等既時候先可以食。等位時間唔多,但係等食時間真係無乜耐性都唔掂。 網燒豬扖甘耐以來,第一次食網燒豬扖,算不過不失。唔硬,有肉汁 燒雞中翼同平時出面既差唔多,唔算好突出 燒黑椒牛仔骨 讚!燒黑椒牛仔骨!平常既黑椒往往太辣,食唔出本身既肉味。今次第一次喺度食燒黑椒牛仔骨,又有肉汁又有足夠既辣味!下次必食! 燒雞軟骨 燒雞皮 燒司華力腸 讚! 燒雞軟骨!脆既雞軟骨! 讚! 燒雞皮!薯片感覺得黎唔會太乾,咬兩口會有雞油味!燒司華力腸,不過不失 燒豬大腸本人接受唔到豬大腸個種獨特味道。不過咀叼男友話:正! 燒芝士丸 燒日本帆立貝 燒八爪魚丸 燒墨魚丸 讚!燒芝士丸!芝士流出黎的,加埋脆脆地既外皮,必食之選! 燒超甜粟米: )讚! 燒超甜粟米!唔洗多講,呢款個個讚不絕口! 燒蜜糖菠蘿 讚! 燒蜜糖菠蘿!亦都係必食之選
第一次寫食評,首先,請各位多多指教!
肉類 串燒

網燒豬扖
甘耐以來,第一次食網燒豬扖,算不過不失。唔硬,有肉汁
 燒雞中翼
同平時出面既差唔多,唔算好突出
 燒黑椒牛仔骨
 燒雞軟骨 燒雞皮 燒司華力腸
讚! 燒雞軟骨!脆既雞軟骨!
讚! 燒雞皮!薯片感覺得黎唔會太乾,咬兩口會有雞油味!
燒司華力腸,不過不失
 燒豬大腸
本人接受唔到豬大腸個種獨特味道。不過咀叼男友話:正!
 燒芝士丸 燒日本帆立貝 燒八爪魚丸 燒墨魚丸
讚!燒芝士丸!芝士流出黎的,加埋脆脆地既外皮,必食之選!
正 蔬菜類

燒超甜粟米
: )讚! 燒超甜粟米!唔洗多講,呢款個個讚不絕口!
 燒蜜糖菠蘿
讚! 燒蜜糖菠蘿!亦都係必食之選。不過今次有樣感情加分!
話說我地食晒其他野,等左一段時間都未黎,就問佢係咪漏單。
點知原來係因為之前個件燒過龍,所以再燒過件比我地!
噢!真係好有誠意! 我同男友:

燒原條香蕉
讚!燒原條香蕉! 今次第2次食。上次食時見到佢第一個感覺係:咩黎?食唔食得?
食完必Encore!又香又滑
飲品:
粟米雪梨茶
讚!好有屋企既感覺!串燒好熱氣,飲番杯粟米雪梨茶真係好潤

(圖片次序無分時間只分類)
2011-01-01
肉類 串燒