hkming18
想考驗耐性,去黃大仙和亭啦,今天嘗試了等了七個字的火鍋,廚房人手嚴重不足
hkming18
2014-07-01
關注
今天七月一日放假去了家附近和亭食午餐。不用等位,直入有位坐。叫了韓國辛辣煱,48元,大烏冬,22元,但等等等……都未來,我已經好有耐性,到等到笫五個字先吹待應,因見她們二個待應都好忙,待應話同我跟,幾分鐘後有,到了點半都未有,大家可以看圖中我隻錶時間,上台後即時影下的。勞氣極了。:(

講返味道先,湯底ok有辛辣味,但不夠,好多味精好囗渴,煱收四十八元咩都不包,但材料很少,每様料都限定比你甘,四片豚肉,二塊溥豆腐,五塊細泡菜,三塊椰菜等,少到數都數得出,豚肉仲要好溥好細片,又無質感,真不明成五十元個煱可以份量甘少,,仲少過吉野家,但人地包飲品,仲有肉一碟喎,又唔駛加一漆。仲有叫佢比蒜容,葱我,都要下單比廚房,又等了四個字,心諗駛唔駛呀?仲有最尾叫加湯,又call廚房,又等三個字,why呢D甘手板眼見功夫,待應在廚房甘忙時都唔分擔一下呢。

二十二元加烏冬又係份量好少,烏冬ok,彈牙,不太林,連湯一齊食好好味,如份量比多D會更好。
去了和亭自己在想,依家D食材係咪貴得甘犀利,定租金人工太貴,頂不住呀,駛唔駛去了甘孤寒核溥呀。如果我唔係火鍋癡,真係唔會黎呢間野食火鍋

我單據是12:54分入座的,食物要1:35分才上桌,吹漲了,耐性的考驗,去黃大仙和亭啦。
拿蒜容,葱都要再開張單,終於明點解D待應甘忙,費時失事,事倍功半。
二十二元大烏冬
二十二元大烏冬