2023-08-25
三公呢間台式餐廳係旺角嚟講,真係性價比好高,尤其係lunch menu(小編大推‼️)而且食物嘅份量真係好多,飽肚又滿足😋 而坐位同埋環境都好舒服,絕對唔會覺得擠迫,可以好舒服地享受食物。裝修風格都好有台灣feel,令人彷彿置身台灣小街小巷嘅感覺#Daydayeat旺角 #旺角美食香脆鹽酥雞滷肉拌麵🍗🍜 美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)啲鹽酥雞炸得金黃酥脆,一啖咬落去,外脆內嫩😋 個拌麵味道又鹹又香,咁搭配埋啲辣辣地嘅配菜,就令呢碗拌麵更加多層次,開胃又好味,絕對係一個值得推薦嘅拌麵✨香酥排骨滷肉飯便當🍚🍖 美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)份量勁大勁大,塊排骨仲要大過我塊臉,絕對係抵食到爆🤯 香酥排骨肉質鬆軟又多汁,啖啖都令我好滿足感~甘梅地瓜条🍠🍟美味指数:👅👅👅👅👅 (5/5)地瓜条嘅味道酸甜可口,唔会过份腻口,加上微微嘅梅子酸味,兩種味道嘅結合超夾,好開胃✨ 食完一個就想再嚟一個!椒麻拼盤(金錢肚,牛舌,大腸)🌶️美味指數:👅👅👅👅 (4/5)麻辣味道真係好香,拼盤一到就感受到一陣辣椒同花椒嘅香味,超正‼️ 金錢肚食落去好有咬口好彈牙,完全吸收咗麻辣湯汁嘅精髓。牛舌切片均勻
#Daydayeat旺角 #旺角美食
香脆鹽酥雞滷肉拌麵🍗🍜
美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)
香酥排骨滷肉飯便當🍚🍖
美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)
甘梅地瓜条🍠🍟
美味指数:👅👅👅👅👅 (5/5)
椒麻拼盤(金錢肚,牛舌,大腸)🌶️
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)
麻辣味道真係好香,拼盤一到就感受到一陣辣椒同花椒嘅香味,超正‼️ 金錢肚食落去好有咬口好彈牙,完全吸收咗麻辣湯汁嘅精髓。牛舌切片均勻,咬落去肉質鮮嫩多汁,加上麻辣醬汁令牛舌更香。大腸煮得好入味,每一啖都係滿滿嘅麻辣風味🥵 真係食得辣嘅人先好叫~
柚子麻糬愛玉🍊🍡
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)
柚子味道嘅雪糕好香,成個甜品都係好濃郁嘅柚子香氣,好開胃!麻糬嘅質地綿密軟滑,入口即化💖 而愛玉凍爽滑涼爽,有種解渴又清新嘅感覺
大湖草莓牛奶愛玉菓子🍓🥛🍡
美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)
草莓牛奶味嘅愛玉菓子一飲就可以感受到濃郁嘅牛奶香同草莓嘅鮮甜味道,係令人開心嘅味道🥰
黑糖濃乳愛玉菓子🖤🥛🍡
美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)
飲每一啖黑糖都好甘甜,唔會太死甜👏🏻 愛玉菓子係在口入面融化,同黑糖濃乳好match。