2020-12-28
這個是每次去日本必吃。第一次吃是在池袋,排咗超過兩個鐘,食嘅時候覺得每一口都係幸福嘅感覺,真係畢生難忘,完全理解唔到點解一個原味嘅班戟可以如此美味。自此之後每次去日本都要食,仲學識咗book定位,真係喺日本食每一次都有幸福嘅感覺。幸福班戟喺香港開咗一段時間,其實我冇去過,因為接受唔到用紙碟裝個班戟,外貌協會覺得咁樣扣咗分。今次來食主要係因為太耐冇去日本要懷念下。店舖裝修同日本一模一樣,入到店舖都幾有去咗日本嘅幸嘅感覺。我依然食我最喜歡嘅原味,軟綿綿入口即溶嘅梳乎厘班戟,配蜜糖同蜜糖味cream,我特別鍾意佢個蜜糖味嘅cream,完美豐富了班戟的味道。其實整體都係一個非常美味嘅梳乎厘班戟,香港來講已好高質,個味道都幾似日本,價錢都跟返日本唔算特別貴。但係,唔知點解感受唔到嗰份幸福嘅感覺。
這個是每次去日本必吃。
但係,唔知點解感受唔到嗰份幸福嘅感覺。