2006-07-16
狗舅父英倫回歸招待晚宴, 擺兩圍套餐, 每圍12 人. 呢間稻香可能係全港至差一間, 殘舊裝修, 再加上成個大堂擺好迫好密. 玩耍盲雞帶你入, 除眼罩, 你仲以為係乜地茶樓咁差. 廁所衛生程度更惡劣. 唯一優點就係地利. 假日服務嚴重不足. 叫人困難. 菜式取巧, 果碟大蝦扒沙律, 留下陰影到到而家. 如對套餐菜式跟得無咁緊, 分分鐘錯到七彩, 蝦米當龍蝦, 魚翅當粉絲都有份. 當晚就因為佢上錯菜, 主持人狗媽跟漏, 大家就此食錯, 原來最初係佢某一道菜因材料缺貨, 擅自更改, 毫無事先通知下比代替品我食. 經追問爭拗好耐, 至知真相, 佢至認錯補送甜品, 咁垃圾服務態度, 怎可原諒? 當晚表現, 留下兩圍24 個人極差印象, 商譽靠口碑話, 呢晚24 把口傳出去, 一傳十十傳百, 試會唔會對整個品牌有打擊. 菜點好味? 不值一提.
菜點好味? 不值一提.