2023-02-08
情人節套餐擺碟賣相打卡able,蟹餅砌成心形,米紙卷會鋪滿花瓣裝飾,多謝男朋友帶我黎食咁豐富既一餐😋Valentine's Menu ✨原隻龍蝦(刺身+龍蝦湯) 👍🏻👍🏻龍蝦刺身鮮甜肥美,啖啖肉。好耐冇飲過咁濃郁嘅龍蝦湯😋 但飲完碗湯即刻有少少飽🤭✨軟殼蟹牛油果虎蝦米紙卷香濃既牛油果味,味道層次複雜,我幾鍾意米紙卷煙韌嘅口感😛✨蒜蓉燒蘇格蘭大蟶子👍🏻蟶子爽口彈牙,好新鮮,蒜味較重。✨黑松露牛油燒北海道活帆立貝👍🏻黑松露同牛油係不敗組合,有提鮮作用之餘,又唔會遮蓋海鮮本身原味,好味!✨北海道松葉蟹餅整成心形嘅蟹餅🫶🏻 打卡好靚,味道正常。✨鹿兒島和牛西冷配黑糖蘋果蓉男朋友最鍾意嘅菜式😛 和牛咬落去多汁,口感唔乾柴,配上蘋果蓉減輕膩感,同時增加左一絲甜味,而作為配料既蔬菜同樣好入味。✨海膽黑松露意大利飯👍🏻👍🏻醬汁隱約帶一點奶香,以黑松露作點綴,整體以海膽味道為主,每啖飯都食到海膽鹹香,唔錯😛✨焦糖慕絲蛋糕👍🏻👍🏻👍🏻面層既焦糖有微微苦味,但甜味依然,有獨有嘅焦香。而慕絲蛋糕好似食緊芝士蛋糕嘅雪糕版咁,有小驚喜😋😋 為今餐畫上美好嘅句號。
Valentine's Menu
✨原隻龍蝦(刺身+龍蝦湯) 👍🏻👍🏻
✨軟殼蟹牛油果虎蝦米紙卷
香濃既牛油果味,味道層次複雜,我幾鍾意米紙卷煙韌嘅口感😛
✨蒜蓉燒蘇格蘭大蟶子👍🏻
蟶子爽口彈牙,好新鮮,蒜味較重。
✨黑松露牛油燒北海道活帆立貝👍🏻
✨北海道松葉蟹餅
整成心形嘅蟹餅🫶🏻 打卡好靚,味道正常。
✨鹿兒島和牛西冷配黑糖蘋果蓉
✨海膽黑松露意大利飯👍🏻👍🏻