2019-02-14
話就今日係一年一度嘅情人節,老公返工,但我又想食好少少,所以帶咗一對仔女嚟抹茶館食午餐。【芝士蕃茄烏冬】媽媽至愛,每次嚟親都一定要食,配埋雞肉,仲有濃濃芝士味,食極都唔覺得厭。【溫泉蛋卡邦尼烏冬】小朋友至愛,一定離不開卡邦尼,配埋溫泉蛋,阿囡都大叫「正」,而且味道唔會好濃,小朋友食都唔怕漏。【玉子燒】我對仔女真係堅鐘意食,午餐可以用$12加配價叫小食,仲有其他唔同款小食,$12/2件,抵呀!【熱柚子茶】午餐會跟餐飲,呢款加$4就可以飲到,甜甜地,小朋友都飲得!【朱古力曲奇牛奶抹茶】平時飲開朱古力曲奇咖啡,但嚟到呢到,點可以唔飲抹茶?因為我怕苦,所以叫上面有 Cream 或 有雪糕球嘅,攪拌後就唔會覺得抹茶嗰陣苦味太勁。如果叫呢類餐牌特飲,就可以係正價減$10。總結:好滿足嘅一餐午餐,埋單$220,係有啲貴,不過一年一次情人所,食好啲大家又開心啲。
芝士蕃茄烏冬
溫泉蛋卡邦尼烏冬