2020-04-01 524 瀏覽
平日中午相約好友嚟個短聚,朋友揀咗呢間,嚟到先知,原來係整條街中門面最吸睛嘅Fine Dining,見到靚嘢特別開心!我地點咗兩份executive lunch 先奉上餐廳自家製麵包,一款係紅莓、另款係黑麥麵包,配埋香軟牛油,兩款都好味!脆煎鴨肝配芒果莎莎鵝肝外脆內軟,外層有D脆脆粒粒,口感更特別,厚多士上芒果莎莎,無得頂!味蕾五星級享受heart焗攘松露風味波特菇Portabello本身已經好夠菇味,加埋松露,惹味!法式黑胡椒牛排 胡椒牛排,我哋揀咗5成熟,肉質嫩軟, 牛味濃郁,好好味呀!性價比高!葡式香辣烤法國春雞烤春雞,外皮鋪滿葡汁香料,微辣,肉嫩juicy,配上檸檬汁,味道更清新。跟餐咖啡或茶,為呢餐畫上完美句號。臨走前見到隔離枱正在享用緊鳥籠下午茶,好吸引!下次要試下!
我地點咗兩份executive lunch
自家製麵包
焗攘松露風味波特菇
焗攘松露風味波特菇
Portabello本身已經好夠菇味,加埋松露,惹味!
葡式香辣烤法國春雞
葡式香辣烤法國春雞