2022-05-15
慵懶嘅星期六約咗朋友去銅鑼灣午餐,想避開人群,所以去咗Moomoo Plus, 喺百德新街海旁附近,有得坐露天位,不過咁啱今日落雨所以要坐室內,但係平時如果放工happy hour坐出邊飲啤酒都幾爽。今日同朋友都非常肚餓所以嗌咗幾多嘢食🤪🔺牛油果珍珠帶子法包有好多粒珍珠帶子🥰加埋蕃茄少少酸,同牛油果味非常之夾,好開胃🤣 如果塊包可以脆啲會更加好😌🔺加拿大藍青口配白酒忌廉白酒忌廉汁同青口行非常之夾,仲好creamy😌點多士食一流,食到停唔到口。🤩避風塘原隻軟殼蟹炒意粉估唔到佢咁好味!避風塘炒蟹就食得多,用嚟炒意粉食真係第一次試,佢哋嘅意粉係al dante唔會太腍,又唔會太硬,有少少彈牙,味道有少少辣,仲加咗好多乾蒜好惹味,最驚喜係切開咗軟殼蟹,中間仲有蟹膏😍好香好好食,極度推介🙌🏻🔺經典燒肋骨配BBQ醬|沙律|青蘋果蓉平時食ribs最怕啲肉好鞋,呢度個ribs啲肉好腍好軟熟🥰仲好入味,加埋青蘋果蓉有少少酸酸地甜甜地,中和左BBQ醬嘅味道👍🏻.整體都十分之滿意,食物好好食,waiter態度都好好,仲好貼心,見我哋食ribs食到隻手污糟晒,仲主動幫我哋開埋消毒濕紙巾,超級窩心💕
今日同朋友都非常肚餓所以嗌咗幾多嘢食🤪
🔺牛油果珍珠帶子法包