2020-07-22
今次要試嘅餐廳個名叫做平成,幾個朋友試過都話好食,叫我一定要黎試吓,咁我就梗係唔執輸啦。本身以為呢度係主打居酒屋嘅食物,但原來don飯嘅選擇都唔少,啱晒我呢啲大食怕唔飽嘅人舖頭既佈置好有心思,牆上面貼住嘅全部都係食客飲過嘅sake既招紙果然係人氣小店,貼到成牆都係我同朋友一共叫咗五樣嘢,蒲燒鰻魚丼,三文魚子紫菜胡麻冷麵,颶風提子乳酸梳打,荔枝乳酸梳打,燒明太子蒲燒鰻魚丼睇相都知好足料,火候十足,食得出攤銷嘅感覺,鰻魚厚肉,每啖都超幸福胡麻醬加三文魚子冷麵啱晒夏天食,醒神開胃燒明太子香氣十足,一邊食一邊飲野一邊同朋友吹水係最高嘅享受今日要揸車嘅關係所以冇嗌酒,但係呢兩杯乳酸梳打都一樣咁好味同驚喜喎,飲落一樣有居酒屋嘅氣氛買單一共$495 ,你問我平唔平就一定唔算平㗎啦,中價啦,但係試問香港又有幾多個地方好似呢度咁咁有性格咁啱吹水啊。
果然係人氣小店,貼到成牆都係
胡麻醬加三文魚子冷麵啱晒夏天食,醒神開胃
燒明太子香氣十足,一邊食一邊飲野一邊同朋友吹水係最高嘅享受