2022-12-19 46 瀏覽
難得去開康城搵左間有 outdoor 位好 chill 嘅餐廳 😝可惜當目太凍冇坐到出去😅唯有留返下次再去 chil 下啦 我地叫左個2人餐 價錢合理仲有唔同食物加配 好豐富😙Set For 2 ($328)是日餐湯當日係薯仔忌廉湯🥔🫕 飲落有好細嘅薯仔蓉 質地打得夠滑 味道亦都夠清新😌😌升級龍蝦湯(+$30)龍蝦湯真係非常香濃🦞好重龍蝦香味又帶點辣 仲有大大隻蝦係到🤩🤩另加三文魚沙律($30)沙律都有好多三文魚 都幾新鮮呀😋而且蔬菜爽口 配搭都幾清新 係前菜嘅好選擇🥗龍蝦湯意大利粉伴大蝦龍蝦湯醬汁就冇整到龍蝦湯咁濃啦😝味道啱啱好唔會令成個 main course 都咁 heavy 🥳而旁邊仲有大蝦🦐界開左食得好方便 肉質都幾彈牙架🤤芝士四重奏 Sourdough PizzaSourdough Pizza 用左 48 個鐘低溫發酵😦😯pizza 邊超香脆而底部好鬆軟🤗四重芝士啱哂我呢個芝士迷呀🧀用左 Mozzarella ParmesanGorgonzola 同 Taleggio 非常香濃仲啖啖芝士好滿足🤩🥰燒烤汁雞翼(+$38)非常欣賞呢個雞翼 燒烤汁好香🤤仲有加左乾I蒜令味道再豐富

Set For 2 ($328)
是日餐湯

升級龍蝦湯(+$30)

另加三文魚沙律($30)

龍蝦湯意大利粉伴大蝦

芝士四重奏 Sourdough Pizza

燒烤汁雞翼(+$38)
非常欣賞呢個雞翼 燒烤汁好香🤤仲有加左乾I蒜令味道再豐富啲 😍而且肉質都好 juicy 好食呀😋

烤美國露筍(+$38)
露筍大大條 但又唔老🤩 反而都幾爽口 仲加左唔同香料 食落層次豐富🥰

Wine by the Glass (+$58)
餐廳主要用自然酒 製作方式對環境比較低負荷🌱咗多野食襯返杯白酒就啱啱好啦~🥰