2019-10-27
行過見到有泰式沙律吧午餐,價錢都係$88起,都幾多人食,見未食晏就入去試下先。✨以為剩係得沙律,原來仲有炸物,同埋幾款糕點🤩~咁都好d 無咁寡✨我最鍾意係個粟米,食落有d 蝦味,因為入面有d 好香既脆蝦乾。其他沙律撈埋一齊辣辣地都幾開胃, 食得最多係西瓜😆 本身浸左d 椰汁仲加左肉鬆,估唔到幾特別幾好食。✨炸物都好新鮮,最鍾意係圓碌碌果款,點埋沙律醬甜酸汁,encore 左幾次~ 千層糕都好食,煙煙韌韌又唔會太甜,不過之後想再食就無refill.✨加18蚊可以升級泰式奶茶,男友最鍾意。✨泰式牛肉船麵($88): 湯底好濃既藥材味,個麵份量都幾多,食落煙煙韌韌仲好索湯。牛丸同豬皮都好食,不過我食果舊牛就有d 偏瘦。✨沙嗲豬肉串(+$28): 呢個豬好好食ar, 肉質鬆化唔會燒到乾爭爭,沙嗲味仲幾香。✨特式海南雞飯($98): 呢個雞幾好食,雞肉大大件好滑溜同埋雞皮好香,個飯軟硬適中夠乾爽,個酸辣汁撈飯都好正。✨泰式黃金包($38): 開頭以為係包果d😂 原來係類似炸雲吞。呢個炸到超脆,入面係豬肉雞肉,香料味幾香。✨椰子雞湯($88): 個湯超濃,有d 似飲緊忌廉湯既感覺,飲落幾香帶少少微
✨加18蚊可以升級泰式奶茶,男友最鍾意。
沙嗲豬肉串
特式海南雞飯
✨椰子雞湯($88): 個湯超濃,有d 似飲緊忌廉湯既感覺,飲落幾香帶少少微辣。雞肉好多,而且食落好嫩,一碗兩個人分啱啱好。