2023-03-25
成日經過都見到好多人排隊,尋日見到有位,即刻入去食tea😆同男朋友叫咗三個下午茶餐,因為賣相好吸引,樣樣都想試,所以決定三個都叫晒🤤.麻辣鬼椒雞腿蛋吐司 🍞D餡絕對冇比少你,真係好足料,仲有蛋汁流出嚟🤤而且雞肉有肉汁,又夠嫩滑,不過就真係唔夠辣😆建議可以再辣多少少😛.古早芋泥肉鬆蛋餅一向都好鐘意食芋頭,所以諗都唔洗諗,就決定要食😆果然冇令我失望,我一放入口,即刻「嘩」咗出嚟,真心覺得好好食😋仲要熱辣辣,芋泥唔係死甜,而且好綿滑;d肉鬆令到個口感更加突出,中和返個甜味🤤而蛋餅煙煙韌韌,好正💕好推薦 !!.花雕雞卷麻辣拌麵🍜首先,講下個花雕雞卷,有三塊😛size都唔算細,花雕味夠出,雞卷亦都夠滑,有少少杞子味,唔錯!麻辣拌麵有驚喜,花椒味好出,食落亦都好香,又夠辣🌶️入面仲有d辣椒乾同滷肉😋滷肉食落都好入味,成個配搭好開胃🤤.每個tea set都跟一杯野飲,或者可以加錢升級做特飲,不過我地就冇升級,叫咗冷泡阿里山烏龍、藍泡台南高山綠茶、古早冬瓜茶 ☕️茶味夠濃,特別係古早冬瓜茶,唔會太甜,而且幾清香,亦都有得揀凍/熱飲,下次會試埋特飲🥰.總括而言,呢間餐廳性價比高,40幾蚊一個餐,仲要食到高質
尋日見到有位,即刻入去食tea😆
麻辣鬼椒雞腿蛋吐司 🍞
麻辣鬼椒雞腿蛋吐司
古早芋泥肉鬆蛋餅
古早芋泥肉鬆蛋餅
花雕雞卷麻辣拌麵🍜
花雕雞卷麻辣拌麵
總括而言,呢間餐廳性價比高,40幾蚊一個餐,仲要食到高質台灣菜,有埋台式飲品,真係好抵,如果大家經過可以試下😆💕