2022-07-10 238 瀏覽
香港人最鍾意食自助餐㗎 !我同我老公都唔例外,當知道呢間網上訂座有八五折優惠,本身價錢唔貴,折咗直頭係勁抵,即試!6:30先開始buffet,但係早到咗都俾我哋入去坐定定抖涼先,一夠鐘就會宣布可以開始攞嘢食👍自助餐區域集中,而且同座位位置相當近,所以攞嘢食勁方便。呢度啲焗蠔極有水準,原隻焗,上面cover左一層口口嘅芝士同白汁,所以就算焗完燒完隻蠔都唔會乾晒,食嗰時仲有相當多嘅蠔汁,伴燒香嘅芝士醬食真係一流💕另外每位賓客有四隻紐西蘭即開生蠔,新鮮企理無蠔殻碎,而且入口清甜淡淡海水味,蠔身本身亦非常肥美口感creamy,個人認為食四隻高質素嘅仲好過平時buffet嗰啲任食但係又薄又無蠔味嗰啲!冷盤大概有蟹腳、大蝦、藍青口、仲有口式刺身例如有三文魚🍣、八爪魚刺身同埋幾款魚肉剌身,選擇都OK,而且唔洗排隊,三文魚嗰啲都係切好晒隨便拎👍剌身同冷盤都好新鮮唔腥呀,所以都食好多😂原本見價錢咁平其實都冇咩期望,估唔到食物質素幾好,而且refill速度好快,好似蟹腳同埋焗蠔呢啲特別受歡迎嘅食物,基本上2分鐘左右已經俾人攞晒,但係唔使2分鐘又有補給,呢方面又真係抵讚👍焗蠔甚至乎喺隔離瘋狂燒緊😂熟食都有幾

熟食都有幾多款,例如有蒸魚、切雞、焗大隻青口、炆豬手、蜜桃骨、西冷牛扒、炸蝦、煙鴨胸、炒伊麵等等。西冷牛扒水準之作,香濃肉味而且肉質鮮嫩,真係好過唔少高級酒店。

最後當然唔少得食甜品啦,除咗大路芒果布甸同芝士蛋糕呢啲,都有小朋友至愛朱古力噴泉、同埋大人至愛movenpick 雪糕同埋馬卡龍都係任食㗎😍