2021-12-04 584 瀏覽
Outback可以話係我近期西餐嘅favourite😋。Outback近年積極擴充,開咗唔少分店,但去過每一間無論食物同服務質素都keep到高水準!Outback出名嘅黑糖麵包就唔使講,未落單侍應已經自動送上焗熱左嘅黑糖麵包,外脆內軟,搽埋附上嘅奶油真係好好食,連我平時唔好麵包嘅朋友都忍唔住要encore😆今次叫咗香煎蟹肉餅沙律🥗 蟹肉餅有三塊,真材實料,配埋牛油果同埋沙律菜都幾清新。Outback食扒都好抵,叫一份扒有湯同埋兩份配菜。個人推介美國肉眼扒,腍身又不失牛味,磨菇汁亦出色。至於配菜,不得不推介焗甜薯,之前喺灣仔間Outback試過,蕃薯🍠嘅甜度逼晒出嚟,入口即溶,一試難忘!不過今次將軍澳分店嘅甜薯略為失色,甜度唔夠之餘仲有渣,希望之後有機會再次食到優質嘅焗甜薯😋