2022-11-13 92 瀏覽
放工黎左觀塘登堂食dinner,見佢既dinner menu都幾吸引,包buffet既價錢都ok,忙碌過後要食好嘢慰勞自己。餐廳地方好寬敞,乾淨企理。我地叫左兩份main course + semi-buffet▫️烤焗紐西蘭羊鞍開心果保雲蘇.羊燒汁 Order五成熟,個人覺得呢個生熟度比較好食,羊鞍煎得剛好,冇咩血水容易切開,食落冇羊羶味,肉質嫩腍,羊鞍旁邊沾滿開心果蓉,再點上燒汁同薄荷醬啫喱,多重味道,薄荷醬味會搶少少,整體係好食既。▫️美國特級牛柳威靈頓.黑松露野菌汁 一上枱已經聞到好香既酥皮味,起刀切落咔咔聲,好酥脆,牛柳肉食落嫩腍、易咬開,非常juicy,配上香濃既黑松露野菌汁一齊食味道更佳,係夾既,又唔會搶哂本身牛柳既味道。Semi-buffet部份,我地幾乎每樣都拎少少試下,有刺身、各款沙律菜、熟食,甜品。我地覺得雞翼配羅望子汁幾好食,白酒忌廉汁煮青口都好食。甜品方面培茶蛋糕同蝴蝶酥都唔錯。雖然自助bar提供既小食唔會似酒店咁多,但貴精不貴多,大部分都係有質素,性價比高👍🏼

餐廳地方好寬敞,乾淨企理。

▫️烤焗紐西蘭羊鞍開心果保雲蘇.羊燒汁
烤焗紐西蘭羊鞍開心果保雲蘇.羊燒汁