2021-01-11
選擇困難症嘅我見到咁多選擇唔知食咩好,見到餐廳盡頭超大個牌寫住招牌鴨腩麵,一於試下尼個。上菜好快,唔洗10分鐘就全部上齊。 招牌鴨腩麵 $48好大碗仲大過我塊面,尼個價錢幾低食,平時係出面食鴨得好少肉,難得尼間舊舊都有好多肉,牛同鴨油脂好香,牛腩軟腍好入味,略厭湯底好油,食到成嘴油。 炸芋圓 $25/5粒粒粒炸到金黃香脆,芋泥綿滑甜甜地,細細粒一啖就食晒。 黯然燒魂飯 $58(套餐配熱飲及例湯)溏心雙荷包蛋,配上燒得恰到好處既叉燒,每一舊叉燒都被蜜汁包裹住,令人食指大動。叉燒分量充足,表面燒至焦脆,但肉質又唔會好乾好柴皮。飯既分量都好多,可能因為叫左其他小食,所以食唔曬。不過個人麻麻地鍾意荷包蛋,下次都係叫番全熟蛋好啲。 金磚西多 $25炸至金黃香脆既西多士,麵包上既蛋漿厚度剛剛好,炸到酥脆,唔會太多變左食煎蛋咁。配上糖漿同煉奶食更好味,個人就比較鍾意點糖漿。
招牌鴨腩麵 $48
炸芋圓 $25/5粒
粒粒炸到金黃香脆,芋泥綿滑甜甜地,細細粒一啖就食晒。
黯然燒魂飯 $58(套餐配熱飲及例湯)
金磚西多 $25