2024-03-11 233 瀏覽
位於銅鑼灣~方便同朋友慶祝的鐵板燒我哋早咗兩個星期訂枱同平時的鐵板燒一樣 都係坐喺枱邊望住師傅全程將新鮮嘅食材 一步步變成美食ヾ(´︶`*)ノ師傅好好人 同食客有不少溝通互動不過整體餐廳裝修 略為不夠精緻🤏🏻整體風格比較港式貼地 ,並非日式高級感〃🍽️活龍蝦刺身 (送)價值$880其實今次係我第一次食刺身龍蝦(如果唔想亦都可以揀熟食版本)一食落發覺超愛!完全冇任何腥味 好容易入口 口感好好雖然冇熟食嗰種咁香濃嘅龍蝦味但係成擺盤加埋啖啖新鮮嘅肉質 我會推薦大家都試一試用刺身形式食!〃🍽️北海道產A5和牛薄燒唔需要多講A5和牛本身已經好香加埋佢嘅醬汁同埋少少配菜 perfect match!〃🍽️原隻南非鮑魚原隻新鮮鮑魚喺我哋面前炮製短短時間唔知點解可以咁入味🥹〃🍽️ 洋蔥煮深海魚 |鐵板炒飯 | 沙律蟹鉗前菜呢三樣稍為不是主角所以集合一齊講將魚皮整成脆乾身 好似食緊好香的炸魚皮 呢個真係超級有驚喜!!!依家講返都好想食😂😂炒飯前菜不過不失~ 成個用餐體驗好好絕對夠飽〃最後兩個人埋單$1340另加一有自備蛋糕但沒有被收切餅費~
位於銅鑼灣~方便同朋友慶祝的鐵板燒
我哋早咗兩個星期訂枱
師傅好好人 同食客有不少溝通互動
不過整體餐廳裝修 略為不夠精緻🤏🏻
整體風格比較港式貼地 ,並非日式高級感

🍽️活龍蝦刺身 (送)價值$880
其實今次係我第一次食刺身龍蝦(如果唔想亦都可以揀熟食版本)
一食落發覺超愛!
完全冇任何腥味 好容易入口 口感好好
雖然冇熟食嗰種咁香濃嘅龍蝦味

🍽️北海道產A5和牛薄燒
唔需要多講
A5和牛本身已經好香
加埋佢嘅醬汁同埋少少配菜 perfect match!

🍽️原隻南非鮑魚
原隻新鮮鮑魚喺我哋面前炮製
短短時間唔知點解可以咁入味🥹

🍽️ 洋蔥煮深海魚 |鐵板炒飯 | 沙律蟹鉗前菜
呢三樣稍為不是主角
所以集合一齊講
炒飯前菜不過不失~
成個用餐體驗好好絕對夠飽

最後兩個人埋單$1340另加一
有自備蛋糕但沒有被收切餅費~
2023-08-31
生日