2022-05-25
今日同朋友去左朗豪坊食燒肉。哩間燒肉店既燒肉放題性價比好高,星期一至五午市時段,任食燒肉放題只係$99,食埋牛肉就$138,真係好抵食~而且餐廳係無煙燒肉,燒完都唔會成身燒肉味。因為今次我係食晚餐時段,所以係食佢既晚市任食放題。🔥晚市任食90分鐘 $278🥕前菜:沙律、泡菜、醃青瓜和醃蘿蔔💬大家要留意個前菜係餐牌既熟食入面,特別推介醃蘿蔔,爽脆開胃,我同朋友添左三次~🥩肉類:肉類選擇多樣,分左牛、豬、雞三個類別,有安格斯牛板腱、牛肩肉、牛脊肉、梨汁牛五花、厚切牛舌、韓式豬五花、柚子豬頸肉等等。💬特別推介安格斯牛板腱、牛肩肉、牛脊肉、厚切牛舌,油脂算豐富,牛味都幾濃,全部食完之後都有再添🤣而梨汁牛五花真係勁推介,薄薄一片好易燒,入口充滿油香,因為加上梨汁,所以唔會膩,好食推介👍🏻🦐海鮮:虎蝦、魷魚、蠔、硯💬推介魷魚,新鮮爽彈。🌽蔬菜:粟米、茄子、冬菇、雞脾菇、牛油雜菇等。💬粟米幾甜,但因為掛住食肉,所以無咩食其他蔬菜😝🍟熟食:炸薯條、香酥雞肉棒、天婦羅魷魚、蝦多士等。💬炸物炸皮唔厚,蝦多士都唔錯。🍫甜品:布朗尼、棉花糖💬推介布朗尼,朱古力味幾濃,幾好食。🍹飲品:汽水及各式梳打套餐包一杯梳
🔥晚市任食90分鐘 $278
🥕前菜:沙律、泡菜、醃青瓜和醃蘿蔔
🦐海鮮:虎蝦、魷魚、蠔、硯
💬推介魷魚,新鮮爽彈。
🌽蔬菜:粟米、茄子、冬菇、雞脾菇、牛油雜菇等。
💬粟米幾甜,但因為掛住食肉,所以無咩食其他蔬菜😝
🍟熟食:炸薯條、香酥雞肉棒、天婦羅魷魚、蝦多士等。
💬炸物炸皮唔厚,蝦多士都唔錯。
🍫甜品:布朗尼、棉花糖
💬推介布朗尼,朱古力味幾濃,幾好食。
🍹飲品:汽水及各式梳打
套餐包一杯梳打飲品,我同朋友分別叫左士多啤梨梳打同西柚梳打,個樽好特別,係實驗室入面裝溶液個種,飲品味道酸酸甜甜,而且係天然水果味,重點係大大杯🤣
整體黎講,餐廳既燒肉放題性價比真係幾高,而且以放題店黎講,牛肉質素真係好唔錯,大家去開朗豪坊都可以一試。