2023-07-02
今日好想食蛋包飯,同老公去開灣仔金鐘一帶,上openrice 揾左呢間餐廳,見性價比都幾高,一於去試下🫶🏻🎈咖哩吉列豬扒蛋包飯醬汁可選咖哩汁同蘑菇汁,我揀左咖哩汁,套餐有前菜,同飲品👍🏻蛋包飯上到枱之後,豬扒仲好脆口既👍🏻好好食👍🏻而咖哩則係日式既甘口咖哩,味道會偏甜,醬汁夠多,而蛋都包得住整份飯,整得好靚呢🫶🏻🎈咖哩原條蒲燒鰻魚蛋包飯鰻魚勁長勁大條,肉質彈牙好好食👍🏻而且仲有紫菜放面,食落香口好多,加上咖哩汁,勁快食左一份啦👍🏻🌸每份蛋包飯都係套餐,附送前菜同熱茶/熱湯🥰小食我哋比較貪心,揀左3份🎈章魚小丸子一份有四粒,勁香口,而且仲食到粒粒既章魚粒,好有咬口呢🎈芝麻手羽雞翼雞翼好香脆,一份2隻,另有4隻既選擇,係我喜歡既類型🎈吉列廣島蠔一份4隻,蠔係日式既生蠔,食落香脆,而且都幾大隻架👍🏻餐廳以日式風格為主,環境坐得舒適,以QR code落單,整個運作都好順暢,同令人感覺好好,店員亦都非常友善!值得推介嘅一間餐廳
🎈咖哩吉列豬扒蛋包飯
🎈咖哩原條蒲燒鰻魚蛋包飯
🌸每份蛋包飯都係套餐,附送前菜同熱茶/熱湯🥰
小食我哋比較貪心,揀左3份
🎈章魚小丸子
一份有四粒,勁香口,而且仲食到粒粒既章魚粒,好有咬口呢
🎈芝麻手羽雞翼
雞翼好香脆,一份2隻,另有4隻既選擇,係我喜歡既類型