2021-04-14
又來到荃灣,今次介紹一間平靚正的餐廳🥰滷友牛三寶飯 $55呢間叫滷友記當然試下滷水招牌菜,真係相當不錯又大大碗,牛𦟌幾軟熟好濃牛味,牛筋好入味淋得來又彈牙,金錢肚最好食!好厚身又唔韌,值得一讚肉燥汁比想像中好食鹹甜度剛好麻辣雞絲粉皮 $42幾足料有幾多雞絲同青瓜,粉皮口感不錯又夠爽口,夠麻香但對jo來講太辣😂😂😂其實係好好食我老公食得好開心上湯浸時蔬 $18想叫碟菜食,滷水娃娃菜,比想像中好食呢蒜香炸豆腐 $22好多炸蒜!!豆腐外脆內軟,用不鏽鋼碗上保溫幾好,影左咁耐相仲熱到辣咀😂味道偏淡所以點肉燥汁和枱上的麻辣汁食一流!.加$10有自家製飲品,揀左先檸檬薏米水,好清新勁香檸檬又唔甜不錯呢.整體來講好有驚喜!服務又幾好,我夜收又要影相,舖頭要關門都無摧我好好!又平又大碗又好食,性價比幾高支持小店👍🏻另外枱上有提供兩款醬汁:麻辣汁同酸辣汁,味道都不錯!
滷友牛三寶飯 $55
麻辣雞絲粉皮 $42
上湯浸時蔬 $18
想叫碟菜食,滷水娃娃菜,比想像中好食呢
蒜香炸豆腐 $22