2021-07-23 48 瀏覽
呢間泰國菜喺利得街。鋪仔細細唔易搵,不過長期好多人排隊,而且價錢仲好平。終於的起心肝book位,先至可以食到呀。入到去嘅環境格局都好得意。除咗好多波衫之外,仲有霓虹燈、BG音樂,有啲卡位仲整咗泰國篤篤樣。好欣賞佢哋仲會同charity合作,淨係塊隔板都得意過人。呢度嘅套餐真係抵食到爆。三樣嘢都係個二百幾蚊。本身以為咁抵可能小伏,但味道卻有點驚為天人😋menu都有好多唔同種類嘅選擇,但係六個字:都係套餐最抵玩 XD黃咖哩軟殼蟹麵包 *****黃咖哩超級香濃。上碟時麵包Sharp好有厚度、好飽滿,上面除咗軟殼蟹,仲有洋蔥、紅黃椒配菜,好食之餘送到麵包。切開麵包仲可以做到流心效果。軟殼蟹份量都唔少,total有四嚿,都多肉汁嘅馬拉盞炒飛天菜 ****馬拉盞個味超香。餐廳已經將通菜切碎啲一條條更加索汁。放咗少量薑同辣椒提鮮。基本上我相信單係呢碟菜已經可以扒到一碗飯飯 XDD 當然如果個人比較偏清淡口味,就未必會好like啦小食拼盤 (細:春捲、蝦餅、雞翼)****細小食拼盤都冇令人失望。炸物除咗香脆(係會𠝹口嘅程度~)蝦餅口感都好紮實、彈牙,食到蝦膠;春捲都唔係行貨,食到入面好多素菜,例如爽口

黃咖哩軟殼蟹麵包 *****

馬拉盞炒飛天菜 ****

小食拼盤 (細:春捲、蝦餅、雞翼)****
細小食拼盤都冇令人失望。炸物除咗香脆(係會𠝹口嘅程度~)蝦餅口感都好紮實、彈牙,食到蝦膠;春捲都唔係行貨,食到入面好多素菜,例如爽口嘅木耳,味精味唔重;雞翼相對普通啲,無乜味,雪藏雞翼一隻,但係好脆的

芝士奶蓋火龍果沙冰*****
大推介!好好飲。佢嘅芝士奶蓋唔呃秤,夠creamy之餘,芝士味勁香。加埋好fresh嘅火龍果,撈勻埋一齊飲,啖啖係又fresh又milky嘅味道,非常之夾
!!!如果佢係0 calorie嘅話,我真係好想encore多杯啊......
2021-07-15