2023-11-06
近排一人燒肉店越開越多,但係有質素嘅唔算係好多🥲。今日Duck哥🦆同個朋友去咗一間聽聞性價比好高嘅一間燒肉店 - 燒肉 JuJu😆。餐廳牆身以日本🇯🇵黑白漫畫為主,非常可愛🥰。位與位之間好闊落,坐得好舒服🤗,最重要係完全無油煙味😍。四國和牛拼盤 320g (二人前) $3482️⃣人套餐包括有前菜1️⃣份、沙律2️⃣份(可選擇泡菜🌶或者沙律🥗),湯兩碗(可選擇味噌湯或者昆布湯、白飯🍚兩碗(可以+$8️⃣升級紫菜飯,+$1️⃣8️⃣升級日本蛋紫菜飯或者+$🔟 升級冷麵)。4️⃣個國家4️⃣款和牛🐃擺盤一流📸,由上而下分別係:鹿兒島🇯🇵A4和牛肉眼 - 肉質有彈力,口感有咬勁,每一口都擁有濃郁嘅牛肉香味😋。紐西蘭🇳🇿和牛肩胛 - 肉質厚實卻又軟嫩, 脂肪含量適中,油花分佈均勻,牛味濃郁🥰。美國🇺🇸和牛小排 - 油脂分布均勻,肉質柔軟甘甜,牛味同樣濃郁😍。澳洲🇦🇺和牛舌 - 牛舌大大片,口感Q彈,肉汁豐富,牛味香濃🤗。最後甜品係每人一粒泡芙,入面係朱古力餡🍫,滿足😋。正當我打算要離開,朋友竟然話唔夠飽(吓?!😳),所以叫多個1️⃣人套餐(仲要套餐??!!😨),三心兩意之下佢揀咗牛頸脊套...另外再追加咗個200g嘅豬頸肉(2
四國和牛拼盤 320g (二人前) $348
4️⃣個國家4️⃣款和牛🐃擺盤一流📸,由上而下分別係:
最後甜品係每人一粒泡芙,入面係朱古力餡🍫,滿足😋。
正當我打算要離開,朋友竟然話唔夠飽(吓?!😳),所以叫多個1️⃣人套餐(仲要套餐??!!😨),三心兩意之下佢揀咗牛頸脊套...另外再追加咗個200g嘅豬頸肉(200g???!!!😱)
澳洲M6和牛頸脊 150g $118
套餐同樣包括前菜🥬、沙律🥗、湯🍲和飯🍚,選擇同以上一樣。和牛🐃頸脊脂肪分佈尚算平均,肉質鮮嫩,牛味濃郁😋。
豬頸肉 200g $32
豬頸肉🐖口感爽脆有彈性,肉味濃郁且油份重😋,份量一啲都唔少🥰。
總括而言,燒肉質素非常高,性價比爆燈,印象中極少一人燒或者一般燒肉店能夠有此質素;再上環境光猛整潔,無油煙;服務態度又好好,想唔回頭都好難。
後記:朋友話我知,佢個仔中午放飯都好鍾意嚟呢度食(都係咁大食?!🤔),原來中午呢度有個學生專用嘅電飯煲,只要你叫嘢食,白飯就任裝,好貼心呀。