2021-07-15
今晚同老公去左荔枝角D2 Place行下,順便搵間西餐廳撐枱腳。上網睇到有間豬肉專門店,老公愛食豬手,所以就試試☺️入到去原來裝修優雅,好有英倫色彩,店員安排我哋坐旁邊嘅卡位,闊落嘅大梳化坐得真係好舒服、亦都好啱談心🥰發現佢都有好多款招牌菜式,亦會選用豬最優質部位去準備。Crispy Pork Knuckle🐷招牌菜 德國鹹豬手🍖 份量真係超大,配埋個酸菜、烤薯🥔、蘿蔔🥕,真係好飽。慢煮法加高溫油炸令到塊豬皮脆卜卜之外,肉質都可以keep到嫩滑,食到兩種口感真係超讚👍🏻食嘅時候配埋 酸菜 同 芥末籽忌廉汁,無咁油膩。Grilled Chicken Breast Cobb Salad🥗雖然係雞胸,但係grill嘅時間控制得唔錯,肉質一啲都唔鞋口。啲沙律菜超新鮮,而我就最喜歡個酸甜沙律汁,好fresh!Spaghetti Omnipork Bolognese🍝好少機會食到 素食版 嘅肉醬意粉,新豬肉 肉質真係拍得住真嘅豬肉碎,加入少許芝士,點綴咗個味道,更加香濃。Chocolate Molten Lava Cake🍨🍫大約等了10分鐘,就焗起 #心太軟,再加雲尼拿雪糕。一上碟已經聞到好香好濃
發現佢都有好多款招牌菜式,亦會選用豬最優質部位去準備。
Crispy Pork Knuckle🐷
Spaghetti Omnipork Bolognese🍝
Chocolate Molten Lava Cake🍨🍫
大約等了10分鐘,就焗起 #心太軟,再加雲尼拿雪糕。一上碟已經聞到好香好濃嘅朱古力味,裡面嘅流心餡再配外層香脆蛋糕,我自己差不多KO晒😂
Passion Apple🍹
唔太甜嘅士多啤梨、蘋果沙冰👍🏻
Apple Gin Mile🍸
其實係Somersby系列嘅飲品,加上少量ginger ale味道,好開胃亦解渴👍🏻