2021-06-19
今日係尖沙咀做完嘢之後,就同同事嚟左哩間日本餐廳食嘢,一入餐廳就見到一排吧枱位,不過因為已經坐滿晒人既關係,所以我地就坐左裏面既位置。餐牌上面有三個唔同價格既套餐,我地今次就揀左$350既刺身牛柳粒御膳 。🎈刺身牛柳粒御膳 $350包括刺身三款(每款兩切)、照燒美國安格斯牛柳粒、嚴選時令壽司五貫及湯。🐟刺身三款(每款兩切)鮮帶子有淡淡柚子香味,上面仲有點點香草;深海池魚係厚切,較有質感;三文魚新鮮肥美,三款刺身都新鮮好食👍🏻🐂照燒美國安格斯牛柳粒牛柳粒上有蔥絲、洋蔥同蒜片,蒜片炸得非常香脆,牛柳粒數量唔少,而且煮得軟腍,好重牛味,有肉汁,照燒醬汁入味微甜,底下仲有紅椒同青椒。🍣嚴選時令壽司五貫壽司會根據當天食材新鮮程度而改變,所以每日都唔一樣,而且裏面已經放左Wasabi,而今日既時令壽司係金木鯛柚子啫喱、賴尿蝦、赤貝、大拖羅同埋三文魚籽。金木鯛柚子啫喱有驚喜,好好食!金木鯛係厚切,外皮爽脆,柚子啫喱入口即溶,有淡淡柚子味,金木鯛油脂分布平均,好重魚油香;賴尿蝦上面有蝦膏,味道鮮甜,蝦肉亦鮮嫩;赤貝新鮮爽脆,完全冇腥味;大拖羅真係不得了!!!超級新鮮肥美,完全係入口即溶,而且無筋,超推
🎈刺身牛柳粒御膳 $350
🐟刺身三款(每款兩切)
🐂照燒美國安格斯牛柳粒
🍣嚴選時令壽司五貫
金木鯛柚子啫喱有驚喜,好好食!金木鯛係厚切,外皮爽脆,柚子啫喱入口即溶,有淡淡柚子味,金木鯛油脂分布平均,好重魚油香;賴尿蝦上面有蝦膏,味道鮮甜,蝦肉亦鮮嫩;赤貝新鮮爽脆,完全冇腥味;大拖羅真係不得了!!!超級新鮮肥美,完全係入口即溶,而且無筋,超推介👍🏻 三文魚籽新鮮唔腥,數量多到滿瀉。
🥣湯:蝦頭麵豉湯
麵豉湯裏面有蝦頭、海帶、豆腐粒同埋腐皮絲,蝦頭有蝦膏,湯味道鮮味。
🍹日本蘋果汁
整體黎講,哩間餐廳既壽司真係好高質,而且晚市套餐性價比都幾高,想食高質壽司既話都可以試下。