2017-10-13
秋風起啦啦啦~~~終於真係有涼意有秋意啦邊爐友又係時候出動啦今晚同埋另一邊爐友去左間有得任飲任食既火鍋店,本身都驚有伏,但朋友話佢已經食過幾次,叫我唔洗擔心先黎既當然係基本“混醬”啦,自己中意點溝都得配料都真係幾多選擇,單係肥牛都有“手切肥牛”同“美國肥牛”兩款可以揀,而湯底就雙拼都唔洗加錢汽水凍飲都係自取任飲,唔想飲凍野既就可以好似我地咁飲佢地一jar jar既竹庶茅根,暖暖地唔太甜都幾好飲我地湯底揀左“鯊魚骨猴頭菇鍋”拼“ 胡椒鹹菜豬肚鍋”;前者較清,後者胡椒味濃肥牛之中我就中意手切肥牛多啲,雖然無美國肥牛咁多油香,但手切肥牛既牛肉味較濃,所以就更岩我心水之後我同朋友都想食蠔,見佢啲蠔做緊特價都唔係貴,所以就嗌返份“美國桶蠔”HKd$128+10%黎滿足下自己先每隻蠔都有手掌咁大架就算滾熟左都無乜點縮水~依然大大隻!食落鮮味無沙而旁邊既蜆係當日既精選海鮮,同樣大大粒,食落鮮甜無沙,呢個蜆仲可以任食添任食邊爐有種好,就係自己想食乜就點乜,而黎既份量又唔會太多,唔洗驚浪費!我地嗰晚都點左其他配料一齊食,質素都唔錯自己就最欣賞佢地既“手打墨魚丸/滑”同埋“脆魭魚腩/片”,脆魭encore
終於真係有涼意有秋意啦
邊爐友又係時候出動啦
我地嗰晚都點左其他配料一齊食,質素都唔錯
自己就最欣賞佢地既“手打墨魚丸/滑”同埋“脆魭魚腩/片”,脆魭encore左兩三次都仲係既爽脆又肥美
喺7點幾呢啲食飯既黃金時間食足兩個半鐘都係HKd$158+10%,而且全晚都無乜點漏單,店員又唔會粗聲粗氣,服務態度都唔差,性價比真心幾高