2021-04-21
疫情前大排長龍,趁大家未敢出黎之時一早book定呢間一直都想食既餐廳!呢間餐廳就如店名一樣,係英文日文mixture,定位係日式洋食,之前做足功課要黎食pizza同黑毛和牛飯,就等我黎逐一點評!和風煙肉薄餅通常出黎食pizza都唔會太有期待,因為一係就大塊唔高質,一係就太細塊,不如食 pizza xxx好過。呢間餐廳pizza既特別之處就係質量兼備,就咁一個煙肉pizza都可以做到好有特色,熱辣辣送上黎,食到最後都仲係好有肉汁唔會乾崢崢,最重要既係一個已經有6塊face size既pizza!燒美國和牛溫泉蛋飯都掙扎左一陣要唔要叫呢個,原因係都叫左肉好多的pizza,最後叫左都無後悔有驚喜!由於呢個美國和牛係燒既緣故,佢一d都唔會比你有好膩既感覺!果然係首推蘋果肉桂窩夫唔講唔知,跟餐叫甜品原來只需要加多大概$30,以為係半份跟餐甜品,點知送上黎係一個心意十足既窩夫!佢有好多既肉桂甜醬以及忌廉,兩個人食一個真係夠曬數,而且質素好好!極推呢間餐廳,可能遲d又要等位排長龍!
和風煙肉薄餅
燒美國和牛溫泉蛋飯
蘋果肉桂窩夫
極推呢間餐廳,可能遲d又要等位排長龍!