性價比超高!DIinner $160都食到飽嘅米之蓮餐廳!😃我認為呢間不是傳統的日本拉麵店而是Fusion 既日本拉麵店,但係我好鍾意!佢奉送嘅唔係冰水而係好特別嘅茶,飲完之後會有淡淡的回甘。好奇之下我問咗侍應究竟係咩茶,答案原來係:烏龍加觀音。聽完之後覺得....好奇妙嘅組合但係又出奇地好飲wo~我地點左低溫叉燒麵同辣味沾面+明太子蛋卷,總括嚟講三個字:冇得彈!低溫叉燒麵- 個湯底好味道到清碗!超香濃豬骨湯底味,拉麵質感彈牙有口感。完全食唔到有任何鹼水味!仲有勁多肉完全滿足到我呢啲鍾意食叉燒既吃貨。明太子蛋卷-熱辣辣好新鮮,我覺得佢似即叫即整!同埋似用日本蛋!蛋味夠香同埋蛋味夠濃郁!辣沾麵 - 最正係入口即溶嘅豬腩肉❤❤而汁同埋麵我覺得ok啦~我個人比較鍾意口感QQ既麵質感。 我多數食拉麵都會加麵🤣🤣但今次冇加都夠飽(叫唔到round 2 😝),可能我太鍾意飲佢個茶,最少清左5、6杯侍應都好主動幫我加茶!(唔使叫)服務可以稱得上主動積極,有問有必答唔會hea你~埋單每人$160,咁嘅價錢食到咁嘅質素真係冇得彈~ 果然係平民都食到嘅米之蓮餐廳!