今晚同朋友訂左好主意美食到會的餐,可以話比起以前所試的優質。首先講下個十人餐,有煙肉火雞雜果沙律,水果豐富同新鮮、法式燒羊脾肉我以為會好蘇,點知都唔蘇肉質好好、香濃芝士焗大蝦,蝦好大隻囉!日式帶子裙邊墨魚汁冷麵,超好好好食係皇牌,次次都會叫嫁!白汁吞拿魚焗長通粉好大兜,撈埋之前個大蝦芝士汁超正!蒜香煙肉焗青口不過不失,不過佢薦底嗰啲薯蓉就比我食晒咁滯。跟住係女士嘅恩物,甜品桃膠杞子果凍!呢個最啱我哋啲中女,因為唔係太甜,同埋如果你係平時自己有用桃膠煲糖水,你都知洗桃膠洗死你啦,所以今次食到桃膠係好開心嘅,當然紙包飲品就唔使講啦講乜嘢啦,紙包飲品冇嘢好講啦!總之呢個性價比超高嘅10人餐聖誕餐到會,大家可以試吓啦!最後仲食唔晒,仲有一啲外賣兜俾大家拎走幾盒野益下屋企人咁囉,冇嘢講啦!走先啦係咁先啦下次再傾啦拜拜!
2021-12-13