呢排夏天咁熱,完全唔想出街。所以差不多餐餐都係叫外賣。醒目嘅我通常都係會search好食咩外賣再出去買。咁就唔使搵咁耐😌。所以今次就搵到喺荃灣大河道有一間日式便當嘅小店。價錢仲要超級抵,所以唔使諗,就食佢🤤。去到嘅時候覺得店面面都幾靚,好少女。而且服務員態度又好。我成個過程都勁開心🥳我叫咗兩個便當同一堆小食。準備返去滿足我嘅食慾😋😋😋返到去已經太肚餓,所以諗都唔諗即刻打開個和牛雙拼弁當,聞到超級香。所以即刻咬咗一啖和牛薯餅先。呢個真係超好食,勁香和牛同薯仔味。而且大大件。薯蓉同牛肉嘅比例啱啱好,唔會覺得好膩,真係超級好味。個飯超級香,有好濃郁嘅海鮮味。忍唔住食完一啖又一啖。我男朋友叫咗個廣島蠔魚餅弁當。我偷偷偷食咗佢少少😆😆😆佢個吉列蠔超級大隻。 勁飽滿🤤。識落佢仲要有好濃郁嘅鮮味。食完一隻仲想食埋佢另一隻。。😌跟住我又啖左咗兩啖炸豆腐魚餅。呢個超有Surprise。好香魚肉味,非常鮮美彈牙。勁好食。跟住我就要食小食了😆😆😆一口炸芝士。炸到外脆內軟。有好香濃嘅芝士味。鍾意食芝士嘅人一定超鍾意❤️日式醬油年糕。 呢個超好味。有好濃郁嘅醬油味同煙靭嘅年糕一齊食。好似去咗日本咁😆串燒。以為喺日

我叫咗兩個便當同一堆小食。準備返去滿足我嘅食慾😋😋😋

跟住我就要食小食了😆😆😆

串燒。以為喺日本先食到,估唔到香港都有得食。口感煙煙韌韌,味道有少少鹹。唔錯唔錯👍🏻

芝士薯仔年糕。芝士味比較重,同薯仔味好夾。好容易食唔停口😋

呢餐就性價比好高,價錢唔貴而且質素好好。下次一定會再去買😋
外賣自取