2022-10-05 2382 瀏覽
之前成日見到好多ig post介紹呢間餅店既蛋糕又平又好食,終於有機會一試啦😍🍋Lemon Cheese ($28) (上圖左二)第一啖食落去都幾酸,雖然檸檬味都出既,但食食下就會覺得偏甜咗🧡Passion Fruit($28) (上圖左一)百香果味好重,比Lemon Cheese食落更酸,同Lemon Cheese比既話比較鐘意呢個👍🏻如果鐘意酸味偏重既蛋糕一定要試呢個💚Pistachio($28) (上圖右二)未食已經聞到香味,而食落都真係好濃好濃開心果味,每一啖都好似食緊大量開心果咁,不愧係最熱門最多人推介既口味😍不過美中不足既係雖然蛋糕好滑溜,但係個餅底就麻麻地了....質地偏硬,用刀用叉都拮唔開,又脫離曬個蛋糕底咁成塊甩出離😥有待改善💜Blueberry Cheese($28) (上圖右一)呢件係今次買既唯一一件baked cheesecake,質地都幾軟滑唔會太實,除左藍莓味之外,仲有啲奶香味,再食真啲會食到少少芝士既鹹香味添係呢4件入面最鐘意係Pistachio💖除左上面介紹既4款蛋糕之外,其他款式都一樣係$28,呢個價錢有呢個質素,仲要款款都咁大件,真係性價比超高! 下

🍋Lemon Cheese ($28) (上圖左二)
🧡Passion Fruit($28) (上圖左一)
💚Pistachio($28) (上圖右二)
💜Blueberry Cheese($28) (上圖右一)

係呢4件入面最鐘意係Pistachio💖除左上面介紹既4款蛋糕之外,其他款式都一樣係$28,呢個價錢有呢個質素,仲要款款都咁大件,真係性價比超高! 下次會再試下其他款👍🏻
2022-09-03
外賣自取